Porovnání AutoCRM vs Pipedrive

Automatizace komunikace se zákazníky zvyšuje výkonnost firmy. A takovou automatizaci ve firmách zajištuje CRM systém. Jenže vybrat ten, který bude nejlíp fungovat zrovna pro vaši firmu je docela těžké. Porovnali jsme proto pro vás dva CRM systémy dostupné v českém jazyce.

pipedrive
autocrm
Pipedrive Logo

České prostředí

OpenSource

Možnost hostingu na vlastním serveru

Možnost rozvoje v ERP

Mobilní aplikace

Plně responzivní

Vytváření vlastních entit

Správa skladů a výroby

Fakturace propojená s obchodem

Newsletter

Projektové řízení

Emailová schránka

Grafický design

Možnost customizace

autocrm
Pipedrive Logo

AutoCRM je kompletně přeložen do českého jazyka. Na návodu se pracuje, na druhou stranu často pomůžou obyčejné bubliny s popisky u konkrétních názvů polí. Dostupná je dokumentace.

Pipedrive sice nabízí česky jazyk, ale poměrně velká část  systému zůstává po přepnutí v angličtině. A nápovědu v češtině nehledejte vůbec. Dokumentaci neobsahuje, jedná se o ClosedSource systém.

Můžete si vyrobit celou vlastní entitu, bez potřeby programování, zavést ji do menu, poskládat pole do formuláře a následně nad touto entitou vytvářet reporty jako by tam byla odjakživa.

Můžete přidat nová pole k základním entitám v systému. Nelze vytvářet entity.

Součásti AutoCRM je e-mailová schránka, můžete tedy s klienty pohodlně komunikovat bez potřeby přepínat se na externí službu, přijímat web-to-lead kontakty a vše propojovat s dalšími entitamy v CRM.

Pipedrive neobsahuje vlastní e-mailovou schránku, poskytuje propojení e-mailového účtu pomocí IMAP a SMTP. Tím Vám umožní využít i jejich funkce jako načasované odeslání e-mailu, e-mailové šablony atd…

Můžete si vyrobit report, graf či statistiku z jakékoli entity a to i z vlastní entity. Umožňuje široké možnosti výběru dat.

Můžete vytvořit výkaz, přehled nebo cíl na jedné z dostupných entit.

Na klik není možné rozšíření (plánujeje se), většinu funkcí umí sám nebo se vše řeší individuálně.

Externí rozšíření nainstalujete přímo v CRM nebo pomocí marketplace, nevýhodou pro je nedostupnost integrací využívaných na českém trhu. 

Jako komunikační kanál využívá integrovaný chat Mattermost s mnoha funkcionalitami. 

Jako komunikační kanál můžete využít pouze poznámky určené konkrétním osobám skryté v submenu „přehled uživatelů“.

Jste-li na data klientů zvlášť opatrní a máte partnera kterému v ochraně dat věříte AutoCRM můžete hostovat na serveru, který si sami zvolíte.

Pipedrive CRM lze hostovat pouze na Pipedrive serverech.

AutoCRM nemá mobilní aplikaci, ale je plně responzivní a není problém ho používat v mobilu v prohlížeči bez ztráty jakékoli funkcionality.

Pipedrive má mobilní aplikaci, ale nenajdete v ní vše co CRM v PC nabízí. V mobilním prohlížeči se sice do CRM dostanete, ale není vůbec přizpůsobený pro mobilní zařízení.

AutoCRM obsahuje entitu pro dokumenty a všechny soubory se ukládají na serveru kde běží samotný CRM systém, jsou tím pádem i rychleji přístupné než z exerního cloudu. 

V Pipedrive si neuložíte žádný dokument. Je nutné propojit systém s clouodvým uložištěm a pracovat s ním. Což může vést k zvýšení finančních nákladů a také tím poskytujete svá data třetí straně.

Ve Start AutoCRM je součástí entita „úkoly“ se všemi jejími funkcemi a také možnost vytvářet kampaně a newslettery. 

Potřebujete posílat kampaně nebo vést projekty? V základní verzi tyto elementární funkce nenajdete.

Závěr

Pipedrive

Pipedrive je poměrně malý a neohebný systém, překlad do češtiny není kompletní. Chcete-li využívat více funkcí, dost si připlatíte buď za každou funkci zvlášť nebo za kompletní řešení, ceny se šplhají až na €119 za uživatele. Poměrně zajímavou funkcí je „Navrhnout termíny“ kdy zákazníkovi pošlete k výběru seznam vašich volných datumů, ty lze propojit i s Google kalendářem. 

 

Popravdě uplně nevím k čemu takový systém doporučit, možná pokud potřebujete mít přehled o příležitostech a zákaznících tak je lepší než tabulkový procesor, ale za tu cenu lze najít i lepši CRM na trhu. 

AutoCRM

Už základní Start AutoCRM je nabušený funkcemi za které si nemusíte nic připlácet. Samozřejmostí je modularita která umožnuje přidat entitu, propojit ji s dalšími a nasadit na ní reporty. Krom modulárnosti systému z pohledu zákazníka, je systém „ohybatelný“ i programátory, tým developerů vám tedy může naprogramovat na co si vzpomenete a nejen to. Zakoupením AutoCRM budete vlastníky kódu a můžete jej měnit jak se vám zlíbí.

Chcete-li systém, který je plný funkcí a přesto ohybatelný, kdokoli ho může doprogramovat na míru a tedy poroste s vámi, pak je dobrou volbou AutoCRM.

Chcete dostávat novinky ze světa firemních systémů, technických zajímavostí a dat? Napište nám svůj e-mail a my Vám budeme posílat newsletter.

Vyzkoušejte AutoCRM zdarma

Automatizovaný systém pro řízení firmy

Demo AutoCRM

Náš tým konzultantů s Vámi projde a seznámí Vás s nasazením AutoCRM do Vaší společnosti.