PPC

PPC (Pay-Per-Click)

PPC (Pay-Per-Click), v překladu platba za kliknutí, je model internetové reklamy, kde inzerent platí pokaždé, když uživatel klikne na jeho reklamu. PPC reklamy se nejčastěji zobrazují na stránkách výsledků vyhledávačů (SERP), jako jsou Google Ads, ale mohou se také objevovat na sociálních sítích a dalších webových stránkách.

Hlavní aspekty PPC reklamy:

  • Platba za kliknutí – Inzerenti neplatí za zobrazení reklamy, ale pouze za skutečné kliknutí na ni, což znamená, že platí jen tehdy, když reklama přivede návštěvníka na jejich web.
  • Klíčová slova – Reklamy se zobrazují na základě výběru klíčových slov, která jsou relevantní pro podnikání inzerenta a odpovídají dotazům uživatelů.
  • Reklamní aukce – PPC kampaně běží na principu aukce, kde inzerenti soutěží o umístění reklamy tím, že nabízejí cenu za kliknutí (CPC).
  • Cílení – PPC reklamy lze cílit podle různých parametrů, jako jsou demografie, geografická poloha nebo zájmy uživatelů.

Výhody PPC:

  • Okamžitá viditelnost – Na rozdíl od SEO, které vyžaduje čas na zlepšení organických výsledků, PPC umožňuje dosáhnout viditelnosti ihned po spuštění kampaně.
  • Kontrola nákladů – Inzerenti mají plnou kontrolu nad tím, kolik utratí, díky možnosti nastavit denní a měsíční rozpočty.
  • Přesné cílení – PPC reklamy umožňují cílit na specifické skupiny uživatelů, což zvyšuje šance na konverzi.

 

PPC je oblíbeným nástrojem pro SEM (Search Engine Marketing), protože poskytuje rychlé výsledky a umožňuje efektivně dosáhnout cílové skupiny.

 


Vyzkoušejte náš CRM systém na AutoCRM, nebo také ERP systém pro efektivní řízení firmy, nebo prozkoumejte možnosti umělé inteligence s Apertia.ai.

Chcete dostávat novinky ze světa firemních systémů, technických zajímavostí a dat? Napište nám svůj e-mail a my Vám budeme posílat newsletter.

Vyzkoušejte AutoCRM zdarma

Automatizovaný systém pro řízení firmy

Demo AutoCRM

Náš tým konzultantů s Vámi projde a seznámí Vás s nasazením AutoCRM do Vaší společnosti.